HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Muzahn Gardagar
Country: Pakistan
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 18 November 2016
Pages: 17
PDF File Size: 8.21 Mb
ePub File Size: 10.69 Mb
ISBN: 684-8-82144-261-4
Downloads: 67373
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Bajin

Dentuso, pomisli, proklet da si!

Starac i more – Ernest Hemingvej – Google Books

Katkad su hitro odlijetale. Ko bi nam pozajmio?

Konopac je samo lako ozlijedio ruku. Ali delfina sam upecao skoro u sam sumrak.

Ernest Hemingvej Starac i more

Izgubila se a starac i ne opazi. Riba je mirna i istrajna. Dentuso je svirep i okretan i jak i inteligentan. Dobro bi bilo da imam soli.

Starac je hemingveej mnogo velikih riba. Sjetio se dana kada je upecao jednog od para marlina.

Za trenutak riba se okrenula njemu. Starac je znao da je morski pas bio gotov, no ovaj to nije htio priznati. Moram se ove brzo otarasiti. Dva i po dolara mogu dobiti uvijek na zajam. On sklopi ruke i osjeti svoje dlanove. Ali, ubili smo mnoge ajkule, ti i ja, i upropastili mnoge druge. Naplati joj se za konopac. U svoje vrijeme mogao sam ih ubiti.

  ELECON WORM GEARBOX PDF

Noge su mi u redu. Ali, ovo je iz boce. Glupo je ne nadati se. Bilo je hladno pred svitanje i on se pripi uz staarc da se zagrije.

We need your help! Lete ti one i brzo i daleko. Mora da sam bio glup. Da sam na njenom mjestu, zapeo bih iz sve snage i povukao — pa kud puklo da puklo.

Ernest Hemingvej – Starac i more

Izlazila je beskrajna i voda se slivala niz njene bokove. Ne u potpunom mraku. Sjedi ti tu na suncu pored vatre.

We need your help to maintenance this website. More se osjetno uzburkalo. Ali, da li su moje ruke bile isto tako hendikepirane kao kada boli petna kost?

Nemam staarc a nisam siguran da u to i vjerujem. Vidio je samo njegovo svjetlucanje dok je tonuo. Bistar sam isto toliko koliko i zvijezde, moje sestre. Mora da tegli dok ne umre. Postoje tri stvari u bratskom medusobnom odnosu: Nekad sam mogao da vidim sasvim dobro po mraku. Delfin izgleda naravno zelen jer je u stvari zlatan.

  LANZADERA DE CITRATO PDF

Ovaj bol mogu podnijeti.

Ja sam pojeo cijelog tunja. Htio bih da znam kako boli petna kost, pomisli on. Ali ja sam bio inteligentniji.

Ali, sada je bio slijep za sve to. Ako odspavam dvadeset minuta ili pola sata, dosta je. Skokovi su joj potrebni da bi uzela vazduha. Dok je velika mrtva riba, srebrnasta i nepokretna, plovila na talasima, starac je zario lice u ruke i 82 hemingbej I hemingfej nije njegov izbor, nije ni njegova volja, nego njegova sudbina.

Sad je mogao pustiti da mu klizi preko ruke a da riba ne osjeti ni najmanji trzaj.

Ernest Hemingvej – Starac i more – Free Download PDF

Zatim se osjeti opet lak trzaj. Nagib konopca je govorio da je plivala na manjoj dubini. To je naporno za desnu ruku. Sada je sanjao samo o naseljima, o predjelima i lavovima na obali.

On savi pantalone i od njih napravi jastuk. Ne misli o tome. Onda je sve grijeh.