LJEKOVITO BILJE U VINU I RAKIJI PDF

Kerkeš E. (): Lekovito bilje u vinu i rakiji. V.B.Z. Zagreb. . Bermet, kao vredno lekovito piće na bazi bilja, pokazuje pozitivan komplementaran efekat. Lekovito bilje u Bermetu, srpskom aromatizovanom vinu. Miljić Uroš, Puškaš Vladimir . Kerkeš, E. () Lekovito bil je u vinu i rakiji. Zagreb: V.B.Z. [ CR ] [ PM ]. Sadik Biografije b Narodna medicina c Ljekovito bilje. knjigu Narodno zdravlje, u uvodnom dijelu ove knjige kaze:Dodatna.

Author: Vudojin Kigarisar
Country: Libya
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 1 July 2010
Pages: 11
PDF File Size: 2.77 Mb
ePub File Size: 12.50 Mb
ISBN: 794-3-57666-727-2
Downloads: 32038
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akinokora

Pije se 3—4 puta dnevno.

Prema tome, sva bil. Stablo ima crvenkastu boju i nema ljeokvito. Najbolja je ona vrsta nane koja se gaji u Banatu. Bioavailability and influence on human health.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

Istina, on deluje sporednim putem, ali ipak deluje: U bioje svrhu uzima se odvar, u dozi grama kore na litar vode. I lek je gotov za jedno uzimanje.

  CALCULOS DE TALLER A.L.CASILLAS PDF

Dalje, nalazi se u mnogim biljkama: Upotreblava se njen prah i mahovina.

Vodopija ima koren nalik na repu, tj. Razume se da i upotreba biljnog leka nije uvek prosta radnja. Knjiga Sadika Sadikovia Narodno zdravlje,nezaobilazna je zbirka savjeta za prirodno lijeenje.

SCIndeks – Članak

Raste pored ograda, pored sela. Venv doze su zabranjene. Ostatak se ispere hdadnom vo-JCMS i nanovo kuva u litru vode. Alkoholatura se propisuje u dozi od 20 do 50 kapi dnevno.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM – PDF Free Download

Gasovi u crevima i nadimanje. Zelenog lista divlje jagode Vodopija raste po suvim livadama, po mebama. Njime se, dakle, mogu zameniti mnogi fabrikati.

U njoj ima vitamina. Delovanjem na nerve ovim lekom postignuti su izvanredni rezultati. Saddleback College is accredited by the Accrediting Commission for Community and.

Cvetovi, po 2—3, rastu zbijeni u kolenima. Hilandarski medicinski kodeks brojkoji je otkrio Tako je dr S.

Slabost, mlitavost stomaka kao organa za varenje. Pored toga on se primenjuje i kod reumatizma i codagre kao sred-stvo koje tera na znojenje.

  BATTLETECH TRO 3025 PDF

Za tu bo-lest je propisan ovaj recept: Ovi ekstrakti ne treba da budu stariji od tri meseca. Najboli francuski autori daju spartein u kombi-naciji s kamforom: Lonji deo stabla joj je drvenast. Donji deo biljke je drvenast, gornji granat.

Perspectives in Public Health2str.